U kvalifikacije bez imperativa

Košarkaški klub Poličnik završio je trijumfalno sezonu A-2 lige jug na prvom mjestu. Ne samo da su postali prvacima već su taj uspjeh ostvarili dominirajući natjecanjem u kojem su doživjeli u 18 utakmica tek tri poraza. Od čega su dva bila na početku protiv Jazina i u posljednjem kolu kod Metkovića što je rezultatski bilo nevažno.

Superiornost Poličanaca u društvu dalmatinskih A-2 ligaša donijela im je mogućnost plasmana u viši rang, A-1 ligu za koju će morati proći sito kvalifikacija. Zajedno sa četiri preostala prvaka regionalnih A-2 liga pokušat će se ostvariti povijesni uspjeh za ovaj mladi sportski kolektiv, a u kakvim uvjetima i s kakvim očekivanjima se pristupa tom kvalifikacijskom ciklusu pokušao je dočarati strateg Poličnika, Stjepan Marinović.

- Evo zaključili smo najbolju sezonu u povijesti kluba s osvojenim prvim mjestom u konkurenciji dalmatinskih A-2 ligaša što je samo po sebi za nas veliki uspjeh. Imali smo taj cilj doduše pred početak sezone, no nismo očekivali da ćemo na ovakav dominantan način to i ostvariti. Sad kada smo došli do prvog mjesta očekuju nas kvalifikacije i želimo odigrati što bolje možemo i znamo, no bez nekog posebnog imperativa ulaska u viši rang. To ne znači da ne želimo eventualno doći do A-1 lige, no trebat ćemo dobro razmisliti ako to ostvarimo hoćemo li ući u tu avanturu ili ne.

Problemi su vjerojatno financijske naravi?

- Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Vjerojatno plasmanom u A-1 ligu ne bismo mogli igrati domaće utakmice u Poličniku zbog uvjeta koje ta dvorana pruža. S druge strane to bi zahtjevalo profesionalizaciju kluba, a sada smo na poluamaterskoj razini. Igrači bi trebali trenirati svaki dan, a većina njih rade svoje poslove i bilo bi vrlo teško uskladiti sve to za tako ozbiljno natjecanje. Normalno, da treba paziti u tim slučajevima da se ne bi klub zaletio grlom u jagode i onda otplesao jednu sezonu u prvoligaškom društvu. Mogući povratak u A-2 ligu nakon te prvoligaške sezone mogao bi biti poguban za egzistenciju kluba, a to je upravo ono što bi po svaku cijenu htjeli izbjeći.

Treba li onda navijati da uspijete u tim kvalifikacijama i ostvarite prvo ili drugo mjesto koje može voditi u A-1 ligu, ili ne?

- Što se tiče kvalifikacija, pristupit ćemo im vrlo ozbiljno kao i svim utakmicama do sada. To nije upitno. Odluka o tome hoćemo li u A-1 ligu ili ne, logički, će nastupiti u trenutku ostvarenja tog cilja. Znači trebamo prvo ostvariti uvjete za ulazak u A-1 ligu, a onda razmišljati o tom koraku. Do sada smo imali potporu općine Poličnik koja je financijski uglavnom pokrivala troškove, a bili smo i još uvijek smo jedini klub kojeg financira općina, a ne grad kao što je to slučaj sa svim ostalim ligašima. Zasad smo uspjeli ostati zdrav klub, na normalnim financijskim temeljima bez dubioza i bilo bi jako loše kada bi nam se zbog mogućeg jednogodišnjeg nastupa u višem rangu dovelo u pitanje postojanje kluba i zato treba dobro razmisliti i izvagati može li se sav taj plan nastupa u A-1 ligi realizirati do kraja - zaključio je Marinović.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30