U organizaciji Općine Poličnik, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Poličnik i u provedbi Boćarskog kluba Rupalj održan je 8. Memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje Damira Vanjak i Milu Šušića. Prije početka delegacija turnira položila je cvijeće i upalila svijeće na spomen-obilježju u centru mjesta, a potom je predsjednik UHDDR-a općine Poličnik Milorad Demo proglasio turnir otvorenim.

Pobjednička momčad Slivnice igrala je doista šampionski. Osim u prvoj utakmici nakon poraza od Zemunika, Slivničani su kasnije igrali i pobjeđivali, zaista uvjerljivo. U sljedeće dvije utakmice na nuli su ostavili Velebit i domaćina Rupalj te su sa dvije pobjede osigurali prvo mjesto u skupini i finale. U drugoj skupini zemunički Bulin je imao, također dvije pobjede, ali i bolju punat razliku od Benkovca, pa su i oni osigurali finale. Umjesto očekivano zanimljive i napete utakmice gledatelji su vidjeli još jednu uvjerljivu pobjedu Slivnice koja je sve brzo riješila te je prvi napustili teren, dok je u borbi za treće mjesto Zemunik pobijedio pridraški Hajduk.

Rezultati

Skupina A: Rupalj - Velebit 12:4, Zemunik - Slivnica 9:2, Rupalj - Zemunik 6:5, Velebit - Slivnica 0:13, Rupalj - Slivnica 0:13, Zemunik - Velebit 12:1.

Skupina B: Benkovac - Hajduk (P) 3:12, Sv. Nikola - Bulin 9:10, Benkovac - Sv. Nikola 13:7, Hajduk - Bulin 0:13, Benkovac - Bulin 6:4, Sv. Nikola - Hajduk 6:13.

Za 7. mjesto: Velebit - Sv. Nikola 11:7, za 5. mjesto: Benkovac - Rupalj 13:11, za 3. mjesto: Zemunik - Hajduk 11:8. Finale: Slivnica - Bulin 13:2.

Redoslijed

1. SLIVNICA: Z. Veršić, Dr. Mijolović, Landeka, Kalac.

2. BULIN: A. Bilosnić, F. Šarić, Biloglav, E. Dragaš, Perić.

3. ZEMUNIK: M. Šarić, Baždarić, Lenkić.

4. HAJDUK: I. Kokić, Ive Grubić, Mate Kokić, M. Grubić.

5. BENKOVAC: V. Brkljača, D. Brkljača, J. Vrsaljko.

6. RUPALJ: T. Gavran, Ćustić, Rogić, Knežević.

7. VELEBIT: Josić, Vuksan, D. Vrsaljko, M. Zelić.

8. SV. NIKOLA: M. Kolčeg I, M. Kolčeg II, Z. Galić, Ž. Kolčeg, D. Kolčeg, R. Veršić, R. Boca.

Košarkaški klub Poličnik završio je trijumfalno sezonu A-2 lige jug na prvom mjestu. Ne samo da su postali prvacima već su taj uspjeh ostvarili dominirajući natjecanjem u kojem su doživjeli u 18 utakmica tek tri poraza. Od čega su dva bila na početku protiv Jazina i u posljednjem kolu kod Metkovića što je rezultatski bilo nevažno.

Superiornost Poličanaca u društvu dalmatinskih A-2 ligaša donijela im je mogućnost plasmana u viši rang, A-1 ligu za koju će morati proći sito kvalifikacija. Zajedno sa četiri preostala prvaka regionalnih A-2 liga pokušat će se ostvariti povijesni uspjeh za ovaj mladi sportski kolektiv, a u kakvim uvjetima i s kakvim očekivanjima se pristupa tom kvalifikacijskom ciklusu pokušao je dočarati strateg Poličnika, Stjepan Marinović.

- Evo zaključili smo najbolju sezonu u povijesti kluba s osvojenim prvim mjestom u konkurenciji dalmatinskih A-2 ligaša što je samo po sebi za nas veliki uspjeh. Imali smo taj cilj doduše pred početak sezone, no nismo očekivali da ćemo na ovakav dominantan način to i ostvariti. Sad kada smo došli do prvog mjesta očekuju nas kvalifikacije i želimo odigrati što bolje možemo i znamo, no bez nekog posebnog imperativa ulaska u viši rang. To ne znači da ne želimo eventualno doći do A-1 lige, no trebat ćemo dobro razmisliti ako to ostvarimo hoćemo li ući u tu avanturu ili ne.

Problemi su vjerojatno financijske naravi?

- Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Vjerojatno plasmanom u A-1 ligu ne bismo mogli igrati domaće utakmice u Poličniku zbog uvjeta koje ta dvorana pruža. S druge strane to bi zahtjevalo profesionalizaciju kluba, a sada smo na poluamaterskoj razini. Igrači bi trebali trenirati svaki dan, a većina njih rade svoje poslove i bilo bi vrlo teško uskladiti sve to za tako ozbiljno natjecanje. Normalno, da treba paziti u tim slučajevima da se ne bi klub zaletio grlom u jagode i onda otplesao jednu sezonu u prvoligaškom društvu. Mogući povratak u A-2 ligu nakon te prvoligaške sezone mogao bi biti poguban za egzistenciju kluba, a to je upravo ono što bi po svaku cijenu htjeli izbjeći.

Treba li onda navijati da uspijete u tim kvalifikacijama i ostvarite prvo ili drugo mjesto koje može voditi u A-1 ligu, ili ne?

- Što se tiče kvalifikacija, pristupit ćemo im vrlo ozbiljno kao i svim utakmicama do sada. To nije upitno. Odluka o tome hoćemo li u A-1 ligu ili ne, logički, će nastupiti u trenutku ostvarenja tog cilja. Znači trebamo prvo ostvariti uvjete za ulazak u A-1 ligu, a onda razmišljati o tom koraku. Do sada smo imali potporu općine Poličnik koja je financijski uglavnom pokrivala troškove, a bili smo i još uvijek smo jedini klub kojeg financira općina, a ne grad kao što je to slučaj sa svim ostalim ligašima. Zasad smo uspjeli ostati zdrav klub, na normalnim financijskim temeljima bez dubioza i bilo bi jako loše kada bi nam se zbog mogućeg jednogodišnjeg nastupa u višem rangu dovelo u pitanje postojanje kluba i zato treba dobro razmisliti i izvagati može li se sav taj plan nastupa u A-1 ligi realizirati do kraja - zaključio je Marinović.

Momčad Ruplja pobjednik je tradicionalne Zimske lige koja je završena u Boćarskom domu Crvene kuće. U prvenstvu su sudjelovale 23 momčadi podijeljene u četiri skupine, a po dvije prvoplasirane tražile su prolaz u četvrtfinale. Momčad Ruplja je u četvrtfinalu izbacila pridraški Hajduk, a u polufinalu Bulina i to na račun bolje punat razlike jer je susret završio nerješeno 8:8. U finalu snage su odmjerili Rupalj i Slivnica u vrlo neizvjesnoj utakmici. Rupalj je u prvom dijelu poveo sa 6:2, ali uporni Slivničani i dalje su bili opasan protivnik. Tek kada je Tome Gavran pobijedio u krugu nazirala se pobjeda koju je potvrdila trojka Jukić, Knežević, Ćustić. Tako se u rukama igrača Ruplja našao najveći pehar čime su obranili titulu prvaka osvojenu prošle godine. Treće mjesto (bez poraza) pripalo je zemuničkom Bulinu nakon pobjede nad Ninjanima.

Rezultati četvrtinala: Rupalj - Hajduk P 11:5, Crvene kuće - Grgur Ninski 7:9, Slivnica - Brodarica 9:7, Bili brig - Bulin 6:10.

Polufinale

BULIN8

RUPALJ8

Pojedinačno: Baždarić - T. Gavran 3:13, par: I. Bilosnić, I. Dragaš (B. Čanković) - D. Gavran, Knežević 13:5, trojka: M. Čanković, Šarić, R. Šestan - Ćustić, Vanjak, Jurjević Škopinić 13:11, bližanje i izbijanje u krug: A. Bilosnić - Vidak 24:21, pojedinačno: A. Bilosnić - Vidak 3:13, par: Šarić, I. Dragaš - D. Gavran, Jurjević Škopinić 13:9, trojka: I. Bilosnić, M. Čanković, E. Dragaš - Ćustić, Jukić, Knežević 7:11, bližanje i izbijanje u krug: B. Čanković - T. Gavran 13:22.

GRGUR NINSKI5

SLIVNICA11

Pojedinačno: Bulić - K. Lerga 5:13, par: A. Medić, Ivan Medić II - Veršić, Kalac 5:13, trojka: Ivan Medić I, Diklić, Proroković - Da. Mijolović, Boca, A. Lerga 9:8, bližanje i izbijanje u krug: Magaš - Dr. Mijolović 23:23, pojedinačno: Magaš - Veršić 10:13, par: A. Medić, Diklić - Dr. Mijolović, Kalac 7:9, trojka: I. Medić I, Bulić, Meštrović - A. Lerga, Da. Mijolović, Brkljača 5:13, bližanje i izbijanje u krug: I. Medić II - K. Lerga 16:13.

Za 3. mjesto

GRGUR NINSKI6

BULIN10

Pojedinačno: A. Medić - Baždarić 13:7, par: Bulić, Proroković - I. Bilosnić, I. Dragaš 10:12, trojka: I. Medić I, I. Medić II, Meštrović - M. Čanković, R. Šestan, F. Šarić 11:6, bližanje i izbijanje u krug: Ćurko - A. Bilosnić 18:25, pojedinačno: Ćurko - A. Bilosnić 6:13, par: A. Medić, Proroković - I. Dragaš, Šarić 13:11, trojka: I. Medić I, Bulić, Meštrović - B. Čanković, M. Čanković, I. Šestan 8:13, bližanje i izbijanje u krug: I. Medić II - I. Bilosnić 15:16.

Finale

RUPALJ10

SLIVNICA6

Pojedinačno: Jurjević Škopinić - Da. Mijolović 13:10, par: T. Gavran, D. Gavran - Veršić, Kalac 9:12, trojka: Vidak, Vanjak, Knežević - Brkljača, A. Lerga, Boca 10:7, bližanje i izbijanje u krug: Ćustić - Dr. Mijolović 22:17, pojedinačno: Vidak - Veršić 12:13, par: D. Gavran, Jurjević Škopinić - Dr. Mijolović, N. Lerga 8:10, trojka: Jukić, Knežević, Ćustić - Brkljača, A. Lerga, Kalac 13:8, bližanje i izbijanje u krug: T. Gavran - Da. Mijolović 16:15.

Utakmicama 20. kola završena je ovogodišnja A-2 liga košarkaša u skupini jug. I prije posljednjeg kola Poličnik je osigurao titulu prvaka, a to znači i mogućnost kroz kvalifikacije izboriti ulazak u A-1 ligu. Poraz u Metkoviću u posljednjem kolu za Poličance nije imao posljedica. Jedina mrlja na uspjeh Poličnika je incident na gostovanju kod Šibenika u prvom dijelu sezone, zbog čega je Poličnik kažnjen i oduzimanjem jednog boda. Sve ostalo bilo je na visokoj razini, a kakve su im stvarne mogućnosti Poličanci će moći vidjeti u kvalifikacijama za viši rang.

Na trećem mjestu sezonu su završile Jazine, koje su za pola koša kod kuće bile bolje od drugoplasiranog Šibenika, pred početak sezone možda i prvog favorita za titulu prvaka. Kako bilo, završila je neobična sezona u A-2 ligi u kojoj je najprije od natjecanja odustala Šibenka 4, a na pola sezone i Voštarnica, svojevremeno hit ove lige. Još prošlog ljeta "odbijenicu" za nastup u ligi poslali su i iz Pet bunara, pa je Zadarska županija od četiri ostala na samo dva predstavnika.

JAZINE84

ŠIBENIK83

(22:22, 20:20, 22:18, 20:23)

Suci: T. Hordov (Zadar) i M. Goleš (Šibenik).

JAZINE: E. Banić 10, F. Rutar, A. Hoti, T. Longin 15, P. Barać 33, D. Škara, M. Anđelić, I. Baždarić 2, H. Perinčić 11, K. Ljubičić, K. Ercegović 7, M. Crnjak 6.

ŠIBENIK: A. Nerber, B. Bilić, B. Gulin 4, L. Petković 13, J. Petrović 2, I. Blaće 5, N. Vlaić. F. Vukičević 25, M. Sandrić 14, P. Maleš 20, B. Španja.

METKOVIĆ86

POLIČNIK79

(18:22, 24:13, 26:21, 18:23)

Suci: D. Bokić i D. Bajramović (oba Dubrovnik).

METKOVIĆ: Marin 16, Lovrić 12, Brčić, Ilić, Štrbe 1, Matić 17, Menalo 4, Bilić 28, Obšivač, Bušić, Ramić 8.

POLIČNIK: Zdrilić, Gluić, M. Bulić 2, Baričević 15, I. Bulić 3, Lovrić 5, Jurjević 6, Dražović 11, Kovačević 2, Đerđa 12, J. Bulić 23, Mijolović.

Rezultati 20. kola: Jazine - Šibenik 84:83, Metković - Poličnik 86:79, Solin - Omiš Galeb 74:68, Cetina - Kaštela 68:78, Trogir - DOŠK 116:80.

Preuzeto iz Zadarskog lista

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30