"Pismon će se uspomene čuvat"

U prepunom dvorištu crkve sv. Nikole u Poličniku prošlog je petka održan 8. susret dalmatinskih klapa u Poličniku. Ovog je puta nastupilo šest klapa, među kojima je prva bila klapa Koporan iz Poličnika, domaćin i organizator cijelog susreta, a zatim su uslijedili zvuci klapske dalmatinske pisme u izvedbi klapa Bibinje, Ponistra iz Crnog, mješovite klape Kolajna iz Zadra te klapa Drniš i Kamen.

Kako je istaknuo Nikola Marinović, predsjednik klape Koporan, ovaj događaj postoji koliko i sama klapa, a dužu tradiciju ima jedino klapa Bibinje, na što je poličanska klapa izuzetno ponosna.

- Susret klapa u Poličniku svake godine doseže sve veću razinu, a rekao bih da je ovogodišnji bio vrhunac kvalitetne klapske pisme, lijepog kulturnog druženja i oduševljene publike. Moram istaknuti da nam je najveće priznanje pohvala klape Kamen, koja njeguje 50-godišnju tradiciju postojanja, a čiji je predsjednik kazao kako je ostao zatečen kvalitetom koju je naš klapski susret dosegao, kazao je Marinović, istaknuvši da je ovo bio susret za užitak, a prezadovoljan je publikom koja se do sad lijepo profilirala i koja neće dopustiti da se ovi susreti ikad ugase. Zadovoljan je i scenskim ugođajem te voditeljskim sposobnostima voditeljice programa Vlatke Vučić Marasović, što smatra važnom karikom za uspjeh jedne klapske večeri.

- Da bi jedna klapska večer bila uspješna, voditelj mora znati pripremiti publiku, zainteresirati je, reći o čemu se radi u svakoj pjesmi, jer klapa ne može pjevati bilo gdje, njoj treba publika koja sluša, istaknuo je Marinović.

U organizaciji klapskih susreta u Poličniku uvijek se išlo u dva pravca - da se njeguju tradicija i kvaliteta i upravo to nastojanje smatra zaslužnim za razinu koju je ovaj događaj dosegao. Najzahvalniji je ipak publici, od koje, kako kažu, ima najveću podršku i koja je zaslužna za tradicionalni karakter ovog događaja.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30