Boćarski klub Rupalj

Temeljna zadaća BK Rupalj je definirana Statutom Kluba kroz točku 8. koja definira ciljeve kluba; poticanje, razvijanje i unapređenje boćarskog športa i razvitak odgojnih, moralnih, etičkih i športskih vrijednosti kod svojih članova bavljenjem športom.

Ostvarivanje cilja iz ove točke Klub ostvaruje slijedećom djelatnostima:

  • okupljanjem djece, mladeži i drugih osoba koje se žele baviti boćanjem
  • sudjelovanje u športskom natjecanju u boćanju.
  • provođenje športske obuke i športske pripreme članova u boćanju.
  • poticanje stručnog usavršavanja športaša, trenera i drugih osoba od značenje za djelovanje Kluba.
  • suradnja s drugim športskim udrugama koje podržavaju ciljeve Kluba.
  • poticanje mladih da se bave športom.
  • upravljanje i održavanje športskih građevina sukladno Statutu i zakonu.
  • obavljanje i drugih aktivnosti koje doprinose ostvarivanju ciljeva osnivanja sukladno Statutu i zakonu.

Kratka povijest BK Rupalj

Osnivačka Skupština Kluba održana je dana 25. 03. 2000. g. u Ruplju. Športski klub upisuje se u Registar udruga Republike Hrvatske dana 22. 05. 2000. g. i taj dan se obilježava kao Dan BK Rupalj. Za prvog predsjednika Kluba izabran je g. Zdravko Zdrilić. Iste godine kad je i osnovan BK Rupalj, 2000.g. klub je započeo sa natjecanjem u 2. županijskoj boćarskoj ligi zadarske županije. Odmah u prvoj godini od osnutka i prvoj natjecateljskoj sezoni BK Rupalj izborio je plasman u viši rang natjecanja odnosno plasman u prvu županijsku ligu. Nakon 3 godine natjecanja u prvoj županijskoj ligi dolazi do reorganizacije u sustavu natjecanja te je BK Rupalj stekao pravo natjecanja u novoosnovanoj regionalnoj ligi. Dakle godine 2004. BK Rupalj natjecao se u regionalnoj ligi u kojoj su se natjecali boćarski klubovi s područja zadarske i šibenske županije. Već iduće godine 2005. dolazi do reorganizacije natjecanja u županijskim boćarskim savezima te se od tada BK Rupalj natječe u prvoj boćarskoj ligi zadarske županije. Od svog osnutka BK Rupalj prošao je i kroz turbulentna razdoblja što je bilo i za očekivati. Međutim unatrag par godina Klub se stabilizira u svim segmentima što je vidljivo i po rezultatima koje ostvaruje na terenu.

Pred BK Rupalj svijetla je perspektiva budući da je po prosjeku godina jednoj od najmlađih momčadi u zadarskoj županiji. Svakako treba istaknuti činjenicu da se klub od sezone 2007.g. koristi svojim vlastitim boćalištem koje je izgrađeno u samom centru sela Rupalj neposredno uz mjesnu školu. Natjecanja u prvoj županijskoj ligi traju od travnja do listopada, a utakmice se odigravaju nedjeljom s početkom u 17:00 sati. Za članove natjecateljske momčadi trening se održava jednom tjedno i to četvrtkom s početkom u 18.00 sati. ukoliko im to dozvoljavaju profesionalne obaveze. Jedna od zanimljivosti koja se veže za BK Rupalj, je i ta da su članovi BK mahom i sudionici i učesnici Domovinskog rata. Općinska udruga UHDDR-a Općine Poličnik u suradnji s BK Rupalj, a pod pokroviteljstvom Općine Poličnik od 2005.g. organizira memorijalni turnir u boćanju "Damir Vanjak i Mile Šušić" u sjećanje na dvojicu poginulih branitelja i mještana sela Rupalj.

U razvoju kluba treba naglasiti doprinos i napor koji je u izgradnji malog sportskog kompleksa u selu Rupalj učinila Općina Poličnik i njen čelni čovjek g.Davor Lončar. Naime, pored boćališta koje je izgrađeno općinskim sredstvima u neposrednoj blizini izgrađeno je i malonogometno igralište koje je trenutno čeka da se izgrade tribine čime bi se zaokružio sportski kompleks u selu Ruplju. I boćalište i malonogometno igralište imaju rasvjetu tako da je moguće organizirati i večernje utakmice. BK Rupalj financira se sredstvima iz Općinskog proračuna.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30