Općinski načelnik je dana 02. travnja 2020. godine donio zaključak kojim nalaže zaposlenicima općinske uprave i ustanova kojih je Općina Poličnik osnivač ili vlasnik da solidarno bez obzira na sistematizaciju radnih mjesta postupaju po izdanim uputama i zadacima općinskog načelnika i Stožera civilne zaštite Općine Poličnik. U slučaju neizvršenja, odbijanja ili zlonamjernog postupanja po svom nahođenju zaposleniku će se izreći teža povreda službene dužnosti.

Zbog okolnosti vezanih za epidemiju korona virusom općinski načelnik je donio dana 01.travnja 2020. godine zaključak kojim se privremeno obustavljaju isplate stipendija studentima, prijevoz učenika srednjih škola, potpore svim udrugama koje su planirane u Proračunu Općine Poličnik, a sve u cilju redovitog održavanja financiranja proračuna Općine Poličnik pogođen novonastalom krizom. Isplata će se nastaviti po prestanku krize i otklanjanju posljedica uzrokovanih krizom u skladu sa financijskim mogućnostima.

Općinski načelnik je dana 01. travnja 2020. godine donio zaključak kojim se određuje da cijena usluga Dječjeg vrtića Zvončić za mjesec ožujak iznosi 50 % od ukupne mjesečne cijene usluge. Od dana 16. ožujka 2020. godine obustavlja se naplaćivanje potraživanja za usluge Dječjeg vrtića Zvončić do opoziva odluka Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije dao je 01. travnja 2020. godine uputu da fizička osoba koja želi doći na svoju parcelu kako bih ju obrađivao ili se brinuo o životinjama, podnosi zahtjev općinskom ili gradskom stožeru civilne zaštite ovisno gdje mu se nalazi parcela. Uz zahtjev treba navesti naselje, općinu i katastarsku česticu koju obrađuje.

Propusnica se izdaje za jednu osobu i može vrijediti do opoziva Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta.

Stožer civilne zaštite Općine Poličnik i načelnik Općine Poličnik  gosp Davor Lončar mole stanovništvo Općine Poličnik da ne  odlaze nepotrebno u grad Zadar  i traže propusnice, da ne napuštaju  svoje domove te da se strogo drže propisanih mjera izdanih od  Stožera civilne zaštite RH. Ovo sve u cilju zaštite svoga zdravlja i zdravlja svih nas.   Na području Općine Poličnik postoje mnogobrojni dućani koji su jako dobro opremljeni sa svim potrebnim osnovnim  namirnicama kao i ljekarne.

#OSTAJEMDOMA

Stožer Civilne zaštite Općine Poličnik izdaje propusnice za točku II.e (zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština) Odluke o zabrani napuštanja prebivališta putem kontakta na telefona 099/4399-205 ili 023/638-737. Zahtjev se može poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Adresa: Ul. Dr. Franje Tuđmana 62, 23241 Poličnik

Telefon: Centrala (023) 354 004, Faks (023) 354 005

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 87120007882

MB: 2743345

Načelnik: Davor Lončar

Radno vrijeme: 07,00:15,0

Rad sa strankama: 08,00:11,00

Dnevni odmor: 11,00:11,30